Benvolgudes famílies, el dia 15 d’abril es va celebrar el dia de les famílies, de totes.
El dia 15 de maig és el Dia Internacional de les Famílies, una efemèride anual que les Nacions Unides van instaurar el 1993 —després que l’any 1989 se celebrés l’Any Internacional de la Família—, amb la voluntat de tenir una data per crear consciència i reflexionar al voltant dels processos socials, econòmics i demogràfics que afecten les famílies.
A banda de posar en valor la tasca socialitzadora que duen a terme les famílies i de pensar en tot allò que els incumbeix, aquesta data també ens resulta molt útil per visibilitzar la diversitat familiar. I és que tan important és mostrar de quines maneres s’acompleix la labor educadora i l’atenció a les llars, com ensenyar de quantes maneres diverses poden ser aquestes famílies, per tal de poder educar en el respecte als altres i en el desenvolupament de la mateixa llibertat.
Sembla evident que tractar la diversitat (de qualsevol tipus) amb consciència i de manera inclusiva ens pot ensenyar a ser més respectuosos amb els altres, perquè conviure amb la diversitat de manera natural (això és amb la seva veritable inclusió i no tan sols de manera integradora) ens permet adonar-nos que no hi ha ni una sola manera de ser ni una sola manera de fer bé les coses; ens permet fer-nos conscients de les nostres diferències, aprendre a conviure amb elles i a apreciar-ne les riqueses.
En aquest sentit, educar en la normalització de la diversitat és fonamental perquè infants amb situacions familiars fora de la norma tradicional no sentin que són diferents, sinó membres d’una opció més dins del gran ventall de models de famílies existents. Alhora també és una manera d’obrir la ment a la resta d’infants perquè puguin créixer sense limitacions i esquemes preestablerts.
Sense cap mena de dubte, és important desenvolupar la ment dels infants.
Ara bé, el regal més preuat que se’ls pot fer és desenvolupar-los la consciència.John Gay, poeta i dramaturg anglès
A continuació us fem arribar el manifest d’enguany del col·lectiu de famílies LGTBI que formen part de la FLG- ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES LGTBI.