Us adjuntem un escrit de Natural Cuina sobre el Dia Internacional de la Celiaquia, que és el 16 de maig.
Benvolgudes famílies,
Servim menú sense gluten en els nostres menjadors escolars en motiu del Dia Internacional de la Celiaquia el 16 de maig.Des de 9Naturalcuina ja fa un temps estem treballant amb l’Associació de Celíacs de Catalunya per ser més inclusius i conscients de les al·lèrgies i intoleràncies que tenim a les nostres escoles . El pròxim dilluns 16 de maig se celebra entre les associacions europees el Dia Internacional de la Celiaquia, amb l’objectiu de que totes les persones celíaques del món s’uneixin i se sentin acompanyades i recolzades. L’Associació Celíacs de
Catalunya, entitat sense ànim de lucre creada en defensa dels interessos i salut de les persones celíaques i de les seves famílies, posa en marxa una sèrie d’accions dins del marc de les escoles i centres educatius en col·laboració amb les empreses de restauració col·lectiva acreditades per aquesta entitat.Com coneixedors de la importància d’aquesta malaltia sistèmica, fruit d’això hem fet una formació acurada als nostres equips de cuina i monitors assessorats en tot moment per l’Associació de Celíacs de Catalunya. Gràcies a aquesta formació i a les auditories a les nostres escoles , hem obtingut com a empresa la certificació GLUTEN FREE per part de l’Associació Celíacs de Catalunya .
Amb aquesta iniciativa volem familiaritzar a les escoles, nens i nenes sobre la malaltia celíaca i altres patologies relacionades amb la ingesta de gluten, que afecten un 7% de la població a Europa, sensibilitzant-los sobre la importància de seguir una dieta saludable i sense gluten. És una oportunitat per donar visibilitat de la importància que té el correcte maneig de les dietes especials en les escoles per poder garantir la seguretat alimentària i la inclusió dels nens i nenes.
Trobareu més informació sobre la celiaquia i l’Associació Celíacs de Catalunya en aquest enllaç a la Guía Celiaquia a l’Escola i a la Guia de Monitors i Dinamitzadors Culturals.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració
Atentament,
Gerència de 9Naturalcuina.